IV. KOCATEPE GENÇLİK FUARI BAŞLIYOR

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile Gençlik Merkezi (TDV KAGEM), 1996 yılında kurulmuş olup 2011 yılında yeniden yapılandırılarak ilgi ve sorumluluk alanlarını genişletmiştir. Yürüttüğü projelerde genel ve özel gruplarla din, düşünce, kültür, edebiyat ve sanat hayatımıza çeşitli düzeylerde katkı sunmak üzere, besleyici, kuşatıcı, geliştirici çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalarda gençlere yönelik çalışmalara önem verilmektedir. Düzenlenen eğitim kursları, akademik destek programları ve çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile gençliğin kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyici adımlar hayata geçirilmektedir.


İlki 13-18 Ekim 2014 tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı “Cami ve Gençlik Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kocatepe Gençlik Fuarı, “KAGEM Gençlik Çalışmaları ”nda yeni bir etkinlik sahasına dönüştü. Fuarla Ankara’da faaliyet gösteren gençlik dergileri, öğrenci kulüpleri/toplulukları ve sivil toplum kuruluşlarının gençlik birimleri bir araya gelme fırsatı buldu. Beş gün boyunca çok sayıda yazar, akademisyen ve sanatçının katılımı ile imza günleri ve söyleşiler düzenlendi.

Her günü ayrı bir güzellikte ve verimlilikte geçen fuar 2-5 Mayıs 2015 tarihleri arasında Kocatepe Camii Fuar alanında yeniden düzenlendi. Gerek stant etkinlikleri gerekse ortak fuar etkinlikleriyle dinamik ve bu dopdolu gençlik buluşmaları geleneksel hale getirildi.

KAGEM ailesi olarak kadim medeniyetimizin kitapla kurduğu bağın güncellenmesi, güçlenmesi ve tekrar hayat bulması adına, klasik metinler olmak üzere daha fazla okumamız ve kitaplarla ilişkilerimizi süreklilik içinde sağlamlaştırmamız gerektiği düşüncesiyle Gençlik Fuarı temasını geçtiğimiz yıl “Kalem, Kitap ve Hikmet” olarak belirledik. Dört gün boyunca bu tema etrafında birbirinden farklı, güzel ve özgün etkinliklere hep birlikte ev sahipliği yaptık.

Bu bereketli buluşmanın devamı olarak III. Kocatepe Gençlik Fuarı Bilgi, Eylem, Ahlak teması ile 7-10 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuara Ankara’da gençlik çalışmaları yürüten sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra kurucusu ve yürütücüsü gençlerden oluşan, ulusal ölçekte sosyal projeler üreten kuruluşlar da katılacak.

Her yıl konsepti, katılımcıları ve temasıyla zenginleşerek devam eden fuarlarla gençlik hizmetlerine ivme kazandırmayı hedefliyoruz.

Yorumlar

Müfîd Ne Demektir?

İfâde eden, meramı güzel anlatan. Mânalı, mânidâr. Faydalı, faydayı mucib olan. Mütâlâsından istifade olunan.